ANBO, de belangbehartiger voor senioren
Met het stijgen van uw leeftijd, merk je dat prettig wonen en mobiel zijn steeds belangrijker worden. Daarom springt ANBO op de bres voor zaken als veiligheid in en om je huis en betaalbare woonvoorzieningen. Wil je meer weten over Wonen & Woonomgeving?
Lees hier.

Hoe we langer thuis kunnen blijven wonen
Er is meer onderzoek nodig om te achterhalen wat effectieve interventies zijn om ouderen langer thuis te laten wonen. Vooral in het sociale domein liggen onbenutte kansen.
Lees hier.

Langer thuis met woningaanpassingen
Om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen moet je wel voorzorgsmaatregelen treffen. Daarbij gaat het niet alleen om de inrichting van je huis, maar ook om je geestelijke, sociale en fysieke conditie.
Lees hier.

Checklist voor zorg in huis
Steeds meer mensen blijven langer thuis wonen en hebben behoefte aan zorg in huis. De geheel vernieuwde Gebruikerstoets Wonen ‘Van Zelfstandig tot Zorg’ van VACpunt Wonen speelt hierop in en bevat de eisen waaraan een huis moet voldoen deze geschikt te maken voor zorg thuis.
Lees meer.

Programma Ouderenhuisvesting 2015-2018
Door veranderingen in de financiering van de zorg is meer scheiding aangebracht tussen wonen en zorg. Ouderen blijven langer wonen in de woning waar ze reeds wonen én ouderen moeten zelf de huishoudelijke hulp en zorg regelen. Ouderen willen ook zelf graag zelfstandig in hun woning blijven wonen. Aanpassingen in en om de woningen kunnen daaraan bijdragen. En als het niet anders kan verhuizen ze het liefst naar een andere woning in de eigen buurt. De gemeente heeft in reactie op deze veranderingen een Programma Ouderenhuisvesting 2015-2018, zelfstandig wonen van ouderen opgesteld.
Lees meer

Woonspreekuren
Bij de woonspreekuren kunnen huurders terecht voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van huurprijzen, huurcontracten, achterstallig onderhoud, renovaties, enz.
Lees meer.

Stad onder Dak
In het centrum is veel behoefte aan leeftijdsbestendige, betaalbare, zelfstandige woonruimte voor ouderen. Ook veel jonge gezinnen wonen graag in het centrum. Wat is er mooier dan het creëren van zo’n dorp in een groot gebouw, een stad onder één dak, met de functies wonen, werken, zorg, recreatie en (levenslang) leren.
Lees meer
.

LVGO
De website van de LVGO (Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk Wonen van Ouderen) is een handige vraagbaak voor ouderen die overwegen om met anderen in een meer of minder geclusterde vorm te gaan wonen. De LVGO ondersteunt het gemeenschappelijk wonen van leden. Zowel woongroepen als individuen kunnen lid worden van de LVGO. Ook veel Amsterdamse woongroepen van ouderen zijn lid van de LVGO; de contactgegevens van deze groepen zijn op de website van de LVGO te vinden.
Lees meer.

KilimAnjaro wonen - Wonen voor gevorderden
In maart 2015 heeft KilimanjaroWonen het inspiratieboekje ZorgSamenbuurt uitgebracht. In eerste instantie was dit bedoeld als afronding van het project ZorgSamenbuurt. Maar het vormt ook een nieuw begin, als handleiding voor mensen die van hun eigen buurt een ZorgSamenbuurt willen maken.
Lees meer.